Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Kültür-Sanat
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Politika
  • Spor
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kayseri protokolünden 'özel' buluşma
Gündem
04 Aralık 2022 - 10:01

Kayseri protokolünden 'özel' buluşma

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi Yıl Dönümü Programına katılarak, hazırladıkları çeşitli etkinlikler ve gösterilerle özel günlerini kutlayan engelli vatandaşların coşkusuna ortak oldu. Programda engelli vatandaşların korosuna katılan Başkan Büyükkılıç, koroyla birlikte Gesi Bağları türküsünü söyledi.

Gündem
04 Aralık 2022 - 10:01
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Kayseri protokolünden 'özel' buluşma
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi Yıl Dönümü Programına katılarak, hazırladıkları çeşitli etkinlikler ve gösterilerle özel günlerini kutlayan engelli vatandaşların coşkusuna ortak oldu. Programda engelli vatandaşların korosuna katılan Başkan Büyükkılıç, koroyla birlikte Gesi Bağları türküsünü söyledi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Büyükkılıç'ın özel bir hassasiyet gösterdiği ve 'özel kardeşlerim' dediği engelli vatandaşları önceleyerek hizmetlerini sürdürürken, diğer taraftan da özel günlerinde engelli vatandaşları unutmuyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engelli vatandaşlara özel etkinlikler düzenliyor. Geçtiğimiz yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde hizmete açılan, 53 personel ve yaklaşık 300 öğrenci ile Türkiye'ye örnek olan hizmetlerinde bir yılını dolduran Besime Özderici Engelesi Yaşam Merkezi'nde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi Yıl Dönümü Programı düzenlendi.

Renkli görüntülere sahne olan programa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, önceki dönemlerden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel ve Hülya Nergis, AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin, İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik,  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, daire başkanları, müdürler ile engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Başkan Büyükkılıç, Engelsiz Yaşam Merkezi girişinde özel çocuklar tarafından minik çiçeklerle karşılanırken, Büyükkılıç berberindekilerle engelli vatandaşların hazırlamış olduğu resim sergisini gezdi. 

Programda konuşan Başkan Büyükkılıç, herkesin her hangi bir zamanda engelli bir can olarak hayata devam edebileceğini belirterek, "Ne güzel özetliyorlar. Biz büyük bir aileyiz, bu büyük ailenin birer ferdi olarak mutluluk duyuyoruz. Bizi bir gün değil, her gün hatırlayın diyorlar. O anlayış içerisinde buradaki misafirlerimizden müsait zamanları oldukça burayı ziyaret etmelerini, buradaki yavrularımızla görüşmelerini, buradaki yavrularımızın aileleriyle buluşmalarını tavsiye ederim. Her birimiz, her hangi bir zamanda engelli bir can olarak hayata devam edebiliriz. O açıdan birbirimizi anlamak, bu büyük ailenin birer ferdi olarak aileye aidiyet duygusuyla yaklaşmak, hepimizin olmazsa olmazı olmalıdır" şeklinde konuştu.

Hayırseverler şehri Kayseri'nin hizmetkârı olmanın onurunu taşıdıklarını dile getiren Büyükkılıç, "Özellikle Kayseri'mizin hayırseverler şehri olduğunu bir kez daha vurgularken böyle bir şehrin hizmetkârı olmanın, ekibimizle birlikte onurunu taşıdığımızı da paylaşmak isterim. Elbette bu güzel yavrularımızın özel gününde onların mutlu anını paylaşmak, birlikte olmak bizim olmazsa olmazımız. Bu hayırseverler şehrinde böyle bir kuruluşun yapılmasına vesile olan hayırsever büyüğümüz Özderici ailesine özellikle teşekkür ediyor, Ali Rıza abimizin ve Besime annemizin ellerinden öpüyorum" ifadelerinde bulundu.

MERKEZDE 7 ENGELLİ GRUBUNA HİZMET VERİLİYOR

Başkan Büyükkılıç, Engelsiz Yaşam Merkezi'nde 7 engelli gruba hizmet verildiğini kaydederek, "Milli Eğitimimizin denetimi altında resmi bir kuruluşuz. Şuan itibariyle 300 öğrencimiz bulunmakta, kapasitemiz 450 civarına ulaşmakta. Bu yavrularımıza bireysel eğitimler verirken, atölye çalışmalarıyla öğrencilerimiz burada mutluluk yaşamakta ve özgüven içerisinde yaşamlarını sürdürmekte. Özel eğitim öğretmenleri, fizik tedavi uzmanları, dil ve konuşma terapistleri, müzik ve spor eğitmenleri, psikologlar, servis anneleri, çocuk oyun görevlileri, destek personelleri ve güvenlik görevlileri olmak üzere 53 kişilik bir hizmet ordusu bu yavrularımıza hizmet vermekte. 53 kardeşimizin alnından öpüyorum" diye konuştu. 

"ALKIŞLIYORUM BAŞKANIMI"

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Engelsiz Yaşam Merkezi'nden övgüyle bahsedip Başkan Büyükkılıç'a teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Burada, çok duygulu bir ortamda sizlerle beraber olmaktan dolayı çok mutluyuz. Biz engelli olan kardeşlerimizle ilgili konuşurken engelli diye hitap ediyoruz. Aslında o engelleri sanırım kendi kalplerimize koymuşuz. İşte Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konulan engelleri kaldırmış. Hayırseverle beraber ismi gibi engelsiz, mesafesiz ve bizleri birbirimizle kucaklaştıran muhteşem bir eser yapmış. Sayın Bakanımız ve Sayın Milletvekilimizle girerken konuştuğumuzda, Kayseri'de birçok yatırım yaptınız ama herhalde en önemlisi, en güzeli bu dedi Sayın Bakanımız. Gerçekten öyle, ben alkışlıyorum başkanımı."

"HERKES BURADA KALBİYLE KONUŞUYOR, DİLİYLE DEĞİL"

Önceki dönemlerden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da burada hayatın gerçeğinin olduğunu dile getirerek, "Bu zemini hazırlayan Ali Rıza abimize ve Besime Özderici'ye yürekten teşekkür ediyoruz. Bir büyük teşekkürümüz de Memduh abimize. Bu binanın işletmesini doğru bir şekilde yapmak lazım. Bunu en doğru şekilde Memduh Başkanımızın başkanlığındaki ekip yapıyor. Herkes burada kalbiyle konuşuyor, diliyle değil. Bir teşekkür de onlara. Bu bina, birçok ilin illerine taşıdığı bir yapıdır. Bu kadar ideale yakın olan bir işletme yok. Kayseri hem hayırseverlerimizin hem de Büyükşehir Belediyemizin başarılı bir ikonudur" ifadelerini kullandı.

3 Aralık münasebetiyle bir arada olduklarını ifade eden AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel ise, Avrupa'da belki görülebilecek bu güzel eserin yapılmasından dolayı Başkan Büyükkılıç ve Özderici Vakfına teşekkür etti.

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis de engelli annesi olduğunu belirterek, "Engelli kardeşlerimiz birer melek. Engelli bireylerin sorunlarını sadece ailelerin çözmeleri mümkün değil. Devletin bütün kurumlarının, sahiplenmesi ve hayatın her alanını engellilerimize kolaylaştırmak sorumluluğudur. Bugün geldiğimiz noktada okullarımız çoğaldı" dedi. 

ÖZEL KOROYA EŞLİK EDEN BÜYÜKKILIÇ'TAN, GESİ BAĞLARI PERFORMANSI

Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli etkinliklerin yer aldığı programda engelli vatandaşların korosuna katılan Başkan Büyükkılıç, koroyla birlikte Gesi Bağları Türküsünü söyledi. Katılımcılar Büyükkılıç ve koroyu coşkuyla alkışlarken, Başkan Büyükkılıç, "Sizleri seviyoruz, iyi ki varsınız. Bizim dua kaynağımızsınız" dedi. 

ÖZEL VATANDAŞLARA UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞATILDI

Engelsiz Yaşam Merkezi 'özel' öğrencileri, hazırladıkları etkinlikler kapsamında sergiledikleri oyunlar ve gösterilerle, oluşturdukları koro ile seslendirdikleri parçalarla ve diğer gösterilerle anlamlı ve özel günlerini kutlarken, katılımcılara da unutulmaz bir gün yaşattı.

Başkan Büyükkılıç ve beraberindekiler, programın sonunda Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi'nin açılış yıl dönümü dolasıyla hazırlanan pastayı engelli vatandaşlarla birlikte kesti.


İlginizi Çekebilir
Siberay provokatif hesaplara işlem başlattı
Siberay provokatif hesaplara işlem başlattı
Bursa İNDAK ekibi de Malatya'ya sevk edildi
Bursa İNDAK ekibi de Malatya'ya sevk edildi
CİMER'de 'Deprem Acil' kullanıma açıldı
CİMER'de 'Deprem Acil' kullanıma açıldı
Manisa Kahramanmaraş için yola çıktı
Manisa Kahramanmaraş için yola çıktı
Sakarya 'seferberlik' çağrısı ile ekiplerini yola çıkardı
Sakarya 'seferberlik' çağrısı ile ekiplerini yola çıkardı
BOTAŞ 4 ilde doğal gaz akışını durdurdu
BOTAŞ 4 ilde doğal gaz akışını durdurdu
Son Haberler
Siberay provokatif hesaplara işlem başlattı
Siberay provokatif hesaplara işlem başlattı
Bursa İNDAK ekibi de Malatya'ya sevk edildi
Bursa İNDAK ekibi de Malatya'ya sevk edildi
Mimarsinan OSB'den heyet toplantısı
Mimarsinan OSB'den heyet toplantısı
CİMER'de 'Deprem Acil' kullanıma açıldı
CİMER'de 'Deprem Acil' kullanıma açıldı
Manisa Kahramanmaraş için yola çıktı
Manisa Kahramanmaraş için yola çıktı
Çok Okunan Haberler
İstanbul Şile'de 100. yıla imza atacak projeler şekilleniyor
İstanbul Şile'de 100. yıla imza atacak projeler şekilleniyor
Aslı Hünel ile Gelin Evi 7 Şubat Salı Solmaz Özden’in evine konuk olacak
Aslı Hünel ile Gelin Evi 7 Şubat Salı Solmaz Özden’in evine konuk...
İzmir Uluslararası Ephesus Cup Artistik Buz Pateni Şampiyonasına ev sahipliği yapacak
İzmir Uluslararası Ephesus Cup Artistik Buz Pateni Şampiyonasına ev...
İzmit'in Perileri galibiyet serisini sürdürüyor
İzmit'in Perileri galibiyet serisini sürdürüyor
Melisa Aslı Pamuk'tan Ego Açıklaması
Melisa Aslı Pamuk'tan Ego Açıklaması
Kocaeli'de 'Yol Bakım Timi'nden üst yapı makyajı
Kocaeli'de 'Yol Bakım Timi'nden üst yapı makyajı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Kültür-Sanat
Teknoloji
Yaşam
Politika
Spor
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Politika
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası